Tonçon et
· İnek eti - 400 gram
· Hamur
· Havuç - 1 adet
· Soğan - 2 adet
· Sarımsak - 2 adet
· Yağ - 100 gram
· Tuz ve karabiber isteğe göreHazırlama yöntemi:
1. Eti aldığımız gibi ikiye bölerek tuz eklenir
2. Sarımsak ve havuç küçük-küçük doğranır ve ayrı tabağa koyulur
3. Kızarmış yağda etin iki tarafı kavurulur
4. Sonra soğan eklenir
5. Hamuru 1 cm kalınlığında hazırlayıp önceden yağ dökülen tencereye koyulur
6. Hamurun üzerine kavurulmuş soğan, sonra da etin bir parçası eklenir
7. Etin üzerine havuç ve biber katılır
8. Sonra etin ikinci parçası koyulur ve havuç, sarımsak eklenir
9. Katlanan et hamur ile örtülür.
Uyarı! 180 derecede40-50 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder