29 Ekim 2016 Cumartesi

Lagman

Lagman
Gerekli malzemeler:
Sos için:
·         Koyun veya dana eti - 300 gram,
·         Soğan- 2 adet,
·         Domates – 4 adet,
·         Tatlı bulgar biberi - 4-5 adet,
·         Jando – 1 bağ,
·         Kinza – 1 bağ,
·         Sarımsak – 3 tane.
·         Kesme için:
·         Un - 600-700 gram,
·         Tada gore tuz, su.
Hazırlama yöntemi:
1. Öncelikle un ılık su ile katı hamur yoğurulur, 30 dakika boyunca bekletilir. Sonra 1-1.5 cm kalınlığında parçalara bölünür.Bitkisel yağ ile yağlanarak yine 20 dakika bekletilir. Hazır olan hamuru el ile uzatıp bitirdikten sonra kaynar suda pişiririz.
2. Yağsız et çok küçültmeden küp küp doğranır, sıcak yağda kavrulur. Daha sonra doğranmış soğan eklenilir.Sonra domates küçük kare şeklinde doğranır, et ve soğana eklenilir. Bunların hepsi karıştırılarak iyice kavurduktan sonra ince doğranan bulgar biberi ve jandoyu ekleyipkavrulur. Tada gore tuz, baharatlar eklenir ve yaklaşık 15 dakika dinlendirilir..Pişmesine 5 dakika kaldığında sarımsak ve kinza eklenilir.
3. Servis yapmak için tabağa kesmeyi, onun üstüne sosu koyup servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder