Çüçpara
Gerekecek malzemeler:
· Et -500 gram,
· Sarımsak – 1-2 tane,
· Aşkök – 1 bağ,
§ Çorbası için;
§ Soğan – 1 adet,
§ Domates – 2-3 adet,
§ Hamur – 2 zubalaya da ölçüme gore,
§ Tuz, biber ve baharatlar.
Hazırlama yöntemi:
Et el ile küçük küçük doğranır ve soğan, sarımsak, biber, tuz eklenilir, bir süre kapalı tutulur. Sonra yumurta ile hamur yoğurulur ve bekletilir.Hamur hazır oluncaya kadar tavaya yağ dökülür ve ona soğan, tuz, baharatları eklenerek çorbası hazırlanılır. Hazır olan hamuru1-1,5mm incelikte yayılır, kare olarak kesilir ve hazırlanan iç kısmı koyarak düyülür.Böylece hazırlanan çüçpara çorbası içine bırakılıp haşlanarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder