Samsa
İçindekiler
Hamuru:
| Un | 500 Gr |
| Su | Aldığı kadar |
| Tuz | Yeteri kadar |
| Su | ¼ Su Bardağı |
İçi:
| Koyun eti | 350 Gr. |
| Kuyruk yağı | 100 Gr. |
| Çiçek yağı | 50 Gr. |
| Kuru soğan | 5 Orta Boy |
| Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında hamur tutulur, dinlendirilir, küçük pazılara ayrılır, ortası biraz kalın, kenarları ince açılır, kare şeklinde kesilir.
- İçin Hazırlanması: Et ve kuyruk yağı küçük küçük kesilir, ince doğranmış soğan tuz, karabiber ve su konur, karıştırılır.
- Hazırlanan iç kare şeklinde kesilmiş hamurların ortasına konur, dört köşesi, içi dökülmeyecek şekilde tam ortaya getirilerek bohça gibi kapatılır
- Fırında ya da tandırda, 220- 240°C pişirilir. Servis yapılırken yanına bardakta et suyu verilir.
Not:
- Düğün ve Nevruz törenlerinde yapılan bir börek çeşididir.
UU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder