29 Ekim 2016 Cumartesi

SAMSA

UU

Samsa
İçindekiler
Hamuru:
Un500 Gr
SuAldığı kadar
TuzYeteri kadar
Su¼ Su Bardağı
İçi:
Koyun eti350 Gr.
Kuyruk yağı100 Gr.
Çiçek yağı50 Gr.
Kuru soğan5 Orta Boy
Karabiber1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
  1. Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında hamur tutulur, dinlendirilir, küçük pazılara ayrılır, ortası biraz kalın, kenarları ince açılır, kare şeklinde kesilir.
  2. İçin Hazırlanması: Et ve kuyruk yağı küçük küçük kesilir, ince doğranmış soğan tuz, karabiber ve su konur, karıştırılır.
  3. Hazırlanan iç kare şeklinde kesilmiş hamurların ortasına konur, dört köşesi, içi dökülmeyecek şekilde tam ortaya getirilerek bohça gibi kapatılır
  4. Fırında ya da tandırda, 220- 240°C pişirilir. Servis yapılırken yanına bardakta et suyu verilir.
Not:
  1. Düğün ve Nevruz törenlerinde yapılan bir börek çeşididir.












UU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder