Demdeme
İçindekiler:
Dana eti (but kısmından) | 1 Kg. |
Margarin | 60 Gr. |
Kuru soğan | 4 Orta Boy |
Havuç | 4 Küçük Boy |
Domates | 4 Küçük Boy |
Yeşil dolma biberi | 4 Adet |
Patates | 6 Küçük Boy |
Lahana | ¼ Küçük Boy |
Sarımsak | 4 Diş |
Ayva | 1 Orta Boy |
Yeşillikler(maydanoz, reyhan, dereotu vb.) | ½ ’şer Demet |
Tuz | Yeteri kadar |
Su ya da et suyu | 1 Su Bardağı |
Yapılışı:
- Et büyük parçalara bölünür, bir tencereye yerleştirilir.
- Üzerine halka şeklinde doğranmış soğan, bütün olarak patatesler, havuç, ikiye bölünmüş domatesler, dolma biberleri, dilimlenmiş ayva, üçe ya da dörde bölünmüş lahana, iki ya da üçe bölünmüş sarımsaklar, en üstüne et suyu ve tuz konur.
- Tencere ağzı hava almayacak şekilde kapatılarak 1- 1.5 saat kısık ateşte pişirilir.
- Servis yapılırken üzerine yeşillikler konur.
Not:
- Koyun ya da hindi etinden de yapılabilir.
Dımdama (Demleme)
Gereken malzemeler:
· Koyun kuyruk yağı - 500 gram
· Koyun eti - 1 kg
· Domates - 2 adet
· Havuç - 2 adet
· Lahana - 1 kg
· Patates - 1 kg
· Soğan - 4 adet
· Sarımsak - 6-7 tane
· Bulgar biber - 2 adet
· Tada göre tuz, karabiber ve baharatlar
Hazırlama yöntemi:
Gerekli ürünler önceden hazırlanmalı ve temizlenmelidir. Kuyruk doğranır ,et büyük parçalara bölünür. Havuç uzunlamasına göre ikiye, yatay tarafından dörde ayrılır. Domates dörde ayrılır. Ateş açılıp ilk doğranmış kuyruk, sonra et, üzerine soğan, sarımsak, patates, havuç, yeşil biber, lahana eklenir. En üstüne sebze-baharatlar, karabiber, tuz eklenir ve üzeri kapak ile kapatılır, 10-15 dakika sonra ateşe yerleştirilir. Yaklaşık 1,5 saat geçtikten sonra lezzetli dımdama hazır olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder