29 Ekim 2016 Cumartesi

DEMDEME

Demdeme
İçindekiler:
Dana eti (but kısmından)1 Kg.
Margarin60 Gr.
Kuru soğan4 Orta Boy
Havuç4 Küçük Boy
Domates4 Küçük Boy
Yeşil dolma biberi4 Adet
Patates6 Küçük Boy
Lahana¼ Küçük Boy
Sarımsak4 Diş
Ayva1 Orta Boy
Yeşillikler(maydanoz, reyhan, dereotu vb.)½ ’şer Demet
Tuz Yeteri kadar
Su ya da et suyu1 Su Bardağı
Yapılışı:
  1. Et büyük parçalara bölünür, bir tencereye yerleştirilir.
  2. Üzerine halka şeklinde doğranmış soğan, bütün olarak patatesler, havuç, ikiye bölünmüş domatesler, dolma biberleri, dilimlenmiş ayva, üçe ya da dörde bölünmüş lahana, iki ya da üçe bölünmüş sarımsaklar, en üstüne et suyu ve tuz konur.
  3. Tencere ağzı hava almayacak şekilde kapatılarak 1- 1.5 saat kısık ateşte pişirilir.
  4. Servis yapılırken üzerine yeşillikler konur.
Not:
  1. Koyun ya da hindi etinden de yapılabilir.
Dımdama (Demleme)
Gereken malzemeler:
·         Koyun kuyruk yağı - 500 gram
·         Koyun eti - 1 kg
·         Domates - 2 adet
·         Havuç - 2 adet
·         Lahana - 1 kg
·         Patates - 1 kg
·         Soğan - 4 adet
·         Sarımsak - 6-7 tane
·         Bulgar biber - 2 adet
·         Tada göre tuz, karabiber ve baharatlar
Hazırlama yöntemi:
Gerekli ürünler önceden  hazırlanmalı ve temizlenmelidir. Kuyruk doğranır ,et büyük parçalara bölünür. Havuç uzunlamasına göre ikiye, yatay tarafından dörde ayrılır. Domates dörde ayrılır. Ateş açılıp ilk doğranmış kuyruk, sonra et, üzerine soğan, sarımsak, patates, havuç, yeşil biber, lahana eklenir. En üstüne sebze-baharatlar, karabiber, tuz eklenir ve üzeri kapak ile kapatılır, 10-15 dakika sonra ateşe yerleştirilir. Yaklaşık 1,5 saat geçtikten sonra lezzetli dımdama hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder