Caşşorpo
Gerekli malzemeler:
· 1 kg et,
· 3 litre su,
· 1 adet soğan ve bir demet yeşil soğan,
· 2-3 tane sarımsak,
· 1-2 adet yeşil biber,
· 2-3 adet defne yaprağı,
· 3-4 demet dereotu,
· Kırmızı ve karabiber,
· Tuz.
Hazırlama yöntemi:
Tamizlenmiş eti soğuk suya koyup 1,5-2 saat kısık ateşte kaynatılır. Hazır olan çorbaya normalden biraz daha az tuz eklenilir. Çorba berrak ve lezzetli olması için köpükleri alınmalıdır.
Pişmiş et kesilir ve ayrı tabağa koyularak verilir. Çorba ise başka bir tencereye ayrılır ve doğranan soğan, sarımsak, dereotu, yeşilbiber, define yaprağı ve kırmızı biber ekleyip 5 dakikakaynatmak gerekir. Biraz durdurduktan sonra masaya getirilebilir.Çorbanın tadını daha da güçlendirmek için yabani soğan, nane, yabani sarımsak, kekik ve çeşitli baharatlar eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder