29 Ekim 2016 Cumartesi

Olobo

Olobo

Koyun, keçi akciğerine tereyağı eklenerek süt dökülüp pişirilen ulusal yemek. Olobo yapmak için akciğeri bıçak değdirmeden kesmek gerek. Kesilen hayvanın  akciğeri boğazı ile dışarı çıkartılır ve üflenir. Üflenen akciğer soğuk suda bekletilir. Süt dökmeden önce aldığı kadar ılık su dökülür ve o su akciğeri beyazlatana kadar tekrar çıkartılmalı. Temizlenmiş akciğere ne kadar su sığdıysa o kadar süt dökülür. Süt akciğere dolduğunda beyazlaşır. Ondan sonra boğaz 4-5 yerinden ip ile bağlanmalı. Olobo  2-2.5 saat tencerede pişirilir ve soğuduğunda  yeşilliklerle süslenerek masanın üzerine koyulur. Bir koyun akciğerine 8-10 litre süt, 0.5-1 kilo tereyağı gerekir ve tada göre baharatlar 
eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder