29 Ekim 2016 Cumartesi

ÇUÇUK


Çuçuk
Gerekecek malzemeler:
·         300 gram at kazısı,
·         200 gramm yağsız et,
·         Bağırsaklar,
·         Tuz,
·         Biber,
·         Soğan,
·         Sarımsak,
·         Kimyon,
·         Defne yaprağı

Hazırlama yöntemi:
At kazısı ile ince kesilen ete  tuz, doğranmış soğan ve sarımsak eklenilir ve tavaya koyulup kapağı kapanır. Sonra tuzlu ılık suda bir az bekletilir.Biraz zaman geçtikten son biber, sarımsak, kimyon eklenir sonrasında ince doğranan etin dışından kazı örtülür ve temiz yıkanmış bağırsağa giydirilir, tencereye koyulup pişirilir. Pişirme zamanında yavaş haşlanmalı.Bağırsak fazla şiştiyse bir iğne ile delinmeli. Aksi takdirde patlayabilir. Çuçuk 1,5-2 saat arasında pişirilir. Eğer çuçuk uzun zaman saklanacaksa, o zaman sadece tuz kullanmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder