
batucuğum
Kırgız yemeği patatesli havuçl oromo böreği Tarifi
Kategori:Ana Yemekler
Anahtar Kelimeler#sana kase
Hazırlama Yöntemi
Fırında
MALZEMELER
1 kg patates
yarım kg havuç
1 kg soğan
yarım kg kıyma
1 er çay kasığı tuz karabiber pul biber
200 GR sana kase
1 kğ yufka
Satın Alyarım kg havuç
1 kg soğan
yarım kg kıyma
1 er çay kasığı tuz karabiber pul biber
200 GR sana kase
1 kğ yufka
Kırgız yemeği patatesli havuçl oromo böreği NASIL YAPILIR
- haşlanmış patatesler ezilir,kuru soğan ince kıyılıp biraz sanayağda kavrulur ezilmiş patateslare karıştırılır
- tuz,karabiber ve ince rendelenmıs havuç eklenir
- sanaıyağ ve su karıştırılır.yufka masaya serilip suluyağ ile yağlanır,önce iki kenerını sonra diğer iki kenarı ortaya katlayıp kare şekline getirilir(araları da yağlanır)
- patatesli iç konup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır
- istenilen büyüklükte kesilir
- bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır
- üzerlerine yumurta sarısı sürülüp ,200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder