29 Ekim 2016 Cumartesi

KİLKİLDEK

Kilkildek
Kilkildek  inek, koyun ve düge’lerın kelle paçalarından hazırlanan veya kuşların iç etlerinden, balığın solungaçlarından yüzgeçlerinden,başlarından da hazırlanabilen yemek tipidir.
Gerekli malzemeler:
·         Koyun butu 4 tane
·         Kemiksiz et 200 gram
·         Havuç 2-3 tane
·         Sogan 2 tane
·         Yumurta 3 tane
·         Sarımsak 3-tane
·         Defne yaprakları 3-4 tane
·         Salatalık, Maydanoz 1 bağ
·         İsteğe göre tuz ve baharatlar.

Hazırlama aşamaları
Paçaları dikkatli temizlenmesi ve 3-4 saat soğuk suda beklenmesi gerekir. Sonra suyunu değiştirip, kemiklerinden ayrılıncaya kadar 5-6 saat suda haşlıyoruz. Pişmesine 1 saat kala 2-3 havuç, lezzete göre soğan, defne yapraklarını ekleriz. Piştikten sonra üzerinde toplanan yağı ve yaprağı alırız. Etleri kemiklerden ayırıyoruz ve küçük parçalara kesiyoruz. 10-15 dakika tekrar haşlarız. Servise hazır hale getiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder