Kilkildek
Kilkildek inek, koyun ve düge’lerın kelle paçalarından hazırlanan veya kuşların iç etlerinden, balığın solungaçlarından yüzgeçlerinden,başlarından da hazırlanabilen yemek tipidir.
Gerekli malzemeler:
· Koyun butu 4 tane
· Kemiksiz et 200 gram
· Havuç 2-3 tane
· Sogan 2 tane
· Yumurta 3 tane
· Sarımsak 3-tane
· Defne yaprakları 3-4 tane
· Salatalık, Maydanoz 1 bağ
· İsteğe göre tuz ve baharatlar.
Hazırlama aşamaları
Paçaları dikkatli temizlenmesi ve 3-4 saat soğuk suda beklenmesi gerekir. Sonra suyunu değiştirip, kemiklerinden ayrılıncaya kadar 5-6 saat suda haşlıyoruz. Pişmesine 1 saat kala 2-3 havuç, lezzete göre soğan, defne yapraklarını ekleriz. Piştikten sonra üzerinde toplanan yağı ve yaprağı alırız. Etleri kemiklerden ayırıyoruz ve küçük parçalara kesiyoruz. 10-15 dakika tekrar haşlarız. Servise hazır hale getiririz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder