Öpkö (Akciğer)
Gerekli malzemeler:
· Koyun akciğeri - 1 adet
· Süt - 8-10 litre
· Tereyağı- 0.5-1 kg
· Tuz tada göre
Hazırlama yöntemi:
Bıçak dokunmadan kesilen akciğer boğazı ile dışarı çıkartılır ve üflenilir. Üflenen akciğer 1 saat soğuk suda bekletilmeli. Süt dökmeden önce alabildiği kadar ılık su dökülür ve o su akciğer beyazlaşana kadar bekletilip çıkartılmalı. Temizlenmiş akciğere ne kadar su sığdıysa o kadar süt dökülür. Süt akciğere dolduğunda beyazlaşır. Ondan sonra boğaz 4-5 yerinden ip ile bağlanmalı. Akciğer 2-2.5 saat tencerede pişirilir ve soğuduğunda yeşilliklerle süslenerek masanın üzerine koyulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder