
Malzemeler
750 gram koyun eti (kemiksiz)
2 adet yumurta
6 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates (salça da olabilir)
3 bardak un Tuz, baharat
Yarım bardak ayçiçek yağı
[coverattach=1]Tarifi
Eti normal tuzlu suda haşlayın. Etin pişmesine yalan patatesleri ikiye üçe bölüp etle beraber pişirin. Pişen etleri elle cüderek bir kaba koyun. Başka bir kapta havuç, soğan, biber, ve domatesleri yağda kavurarak pişirin. Diğer tarafta un, yumurta ve su karıştırıp kulak memesi sertliğinde hamur yapın. Bu hamurdan yufka açıp irice keserek etin suyunda haşlayarak bir tepsiye serin. Etleri üzerlerine döşeyin ve en üstüne de pişen sebzeleri serip patatesleri de ilave ederek servis yapm. Üstüne et suyundan konur. (Yoğurtlu semizotu salatasıyla servis yapılır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder