29 Ekim 2016 Cumartesi

BOOR ZAPEKANASI

Boor zapekanası (Ciğer Haşlaması)
Bu yemeği hazırlamak için aşağıdakilerin yapılaması gerekir.
Doğranmış keremi ateşteki tuzlu suda 5 dakika tutulması ve soğumasını beklemek gerekir. Koyun ciğerinin sırtından çekip, büyük lokmalar halinde doğruyoruz. Soğan ile birlikte 5-7 dakika güclü ateşte kızartıyoruz. İsteğe göre tuz ve baharatları ekliyoruz.Bir çay kaşığı şeker ekliyoruz. Yumurta kırıp tere yağı, tuz ve  kara biberle karıştırıyoruz.Daha sonra tepsiye keremi sonra ciğeri dizip, üzerine yumurta karışımımızı döküyoruz. Fırçalanmış peyniri ekleyip fırına 10-15 dakika kalacak şekilde kapatıyoruz. Misafırlerimize sunmadan pişmiş yemeğimizin üzerine yeşilliklerle süslemenizi tercih ederiz.


Gereken Malzemeler:
·         Ciğer -500 gram
·         Renkli kerem – 1 adet
·         Soğan – 1 adet
·         Şeker – 1 çay kaşığı
·         Yumurta – 3 adet
·         Tere yağı – 100 gram
·         Peynir – 100 gram
·         Ayçiçek yağı – 100 gram
·         Tercihinize bağlı tuz ve baharatlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder